Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Οι υποψηφιότητες των φετινών Grammy Awards



Ο κορυφαίος σήμερα μουσικός Kanye West και η κυρίαρχη των charts Adele, μαζί με τον Bruno Mars οδηγούν τη λίστα με τις υποψηφιότητες των φετινών Grammy, που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ σε μία ειδική βραδιά όπου εμφανίστηκε και η Lady Gaga.
Ο Kanye West απέσπασε 7 υποψηφιότητες για το τραγούδι του 'All Of The Lights', κυρίως, ενώ η Adele, παρούσα σε όλες τις κύριες κατηγορίες, ακολουθεί με 6, όπως και ο Bruno Mars και οι Foo Fighters. Ο Bon Iver αποτελεί τη φετινή έκπληξη, με τρεις υποψηφιότητες, καθώς σπανίζουν οι παρουσίες παρόμοιων καλλιτεχνών στα βραβεία.
Άλλοι καλλιτέχνες με περισσότερες από μία υποψηφιότητες είναι, μεταξύ άλλων, ο Lil Wayne, η Nicki Minaj, οι Mumford & Sons, οι Radiohead και η Rihanna.
Η Lady Gaga, με 3 υποψηφιότητες και αυτή, έκλεψε την παράσταση στην εκδήλωση, ερμηνεύοντας δύο τραγούδια, το ένα εκ των οποίων ήταν το country 'Yoü And I' σε συνεργασία με τους Sugarland (!) με έντονο μαύρο μέικ-απ.


Διαβάστε παρακάτω τις υποψηφιότητες στις σημαντικότερες κατηγορίες και δείτε ολόκληρη τη λίστα στο grammy.com. Η 54η τελετή απονομής των βραβείων Grammy θα παραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στο Staples Center του Los Angeles.